Bokopplevelser

PROGRAM HØSTEN 2018

 

Lars Mæhle

SØNDAG 9. SEPTEMBER KL. 13
PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for barn med Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad

Lars Mæhle (f. 1971) har et rikt forfatterskap med utgivelser som spenner i sjanger fra krim og fantasy til ungdomsromaner og noveller. Når Mæhle kommer til Halden i september har han med seg illustratør, animatør og tegneserieskaper Odd Henning Skyllingstad (f. 1978), som har illustrert utallige barnebøker. Sammen står de bak den spennende og morsomme krimserien om Kråkeslottet barnehage. De skal tegne og fortelle, og man trenger ikke kjenne til Kråkeslottet barnehage fra før for å ha utbytte av dette.

Passer for barn fra 3-6 år.

 

Sara Paborn

TORSDAG 20. SEPTEMBER KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET

Bokbad med Sara Paborn

Sara Paborn (f. 1972) er en svensk forfatter som har fått god mottakelse i hjemlandet. Hun har tidligere utgitt både dikt og romaner. Nå kommer hun til Halden for å snakke om sin nyeste roman, Blybryllup, som kom ut på norsk i år. Boken handler om bibliotekaren Irene Hussvig som etter trettini års ekteskap beslutter seg for å kvitte seg med sin mann ved hjelp av en kiste med blylodd hun finner i kjelleren.Blybryllup er en morsom bok med mørke undertoner, og skildrer et ekteskap i oppløsning. Vi ser frem til å få Sara Paborn på besøk, og det er bibliotekar og styremedlem i Halden litteraturforening, Nina Ewart, som skal snakke med henne om boka.

 

Sigbjørn Mostue

SØNDAG 14. OKTOBER KL. 18
PÅ VOKSENAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for ungdom med Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue (f. 1969) har en lang rekke bokutgivelser bak seg, spesielt bøker for ungdom. Han kommer til Halden for å fortelle om trilogien I morgen er alt mørkt. I de tre bøkene i serien, Brages historie, Marlens historie og Når historien slutter følger vi Brage og Marlen og flere andre ungdommer i en skummel og actionpreget dystopi hvor villmark og overlevelse står sentralt. For den første boka i trilogien, Brages historie, fikk Mostue i 2015 Uprisen, ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok.

Passer for ungdom fra 13-16 år.

 

Tom Ingar Eliassen

TIRSDAG 16. OKTOBER KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET

Bokbad med Tom Ingar Eliassen

Tom Ingar Eliassen (f. 1972) er fra Halden og jobber til daglig som lærer ved Aremark skole. Han debuterte med novellesamlingen Ni favner og dypere i 2013, og tidligere i år kom novellesamlingen Jeg har hørt det er fint der. Cappelen Damm forlag presenterer boken slik: ”Novellene har et stort tematisk og språklig spenn, og med sin andre novellesamling viser Tom Ingar Eliassen at han er en forfatter å se opp for”. Eliassen skal denne høstkvelden bokbades av Sofia Maria Fossum. Fossum er utdannet innen en rekke fagfelt og har bred erfaring som journalist, men jobber i dag som terapeut i Halden og er bosatt i Aremark.

 

Hilde Hagerup

SØNDAG 4. NOVEMBER KL. 13
PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for barn og ungdom med Hilde Hagerup og Ingrid Dos Santos

Hilde Hagerup (f. 1976), som har et langt og populært forfatterskap bak seg, kommer denne novembersøndagen til Halden sammen med illustratør Ingrid Dos Santos. De vil fortelle om bokserien om Bestefar og Pelle, og Hagerup skal lese boken Bestefar og jeg seiler vår egen sjø. Bestefar har mange spenstige ideer, som sender ham og Pelle ut på stadig nye, litt utradisjonelle, oppdrag. I denne boken skal Pelle, Bestefar og mamma på hyttetur, mamma har laget verdens teiteste hytteregler, og det ligger an til å bli tidenes kjedeligste ferie.

Passer for barn og ungdom fra 9-13 år.

 

Mikkel Bugge

TIRSDAG 20. NOVEMBER KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET

Bokbad med Mikkel Bugge

Mikkel Bugge (f. 1978) har utgitt både romaner og novellesamlinger, og har skrevet dramatikk for Hålogaland Teater og Den Nationale Scene. Han har mottatt Havmannprisen 2011 og har vært nominert til både Brageprisen, P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris. Denne høsten kom Bugges fjerde bok, romanen Du er ny. Boken beskriver tiden før og etter en fødsel, både sett fra et kvinnelig og et mannlig perspektiv. Romanen har høstet gode kritikker og har blitt nevnt i bokhøstens debatt om ”barselbøkene”. Det er foreningens eget styremedlemMons Hvattum som skal samtale med Bugge på høstens siste bokbad.

Vinter/vår 2018

TORSDAG 25. JANUAR KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Roskva Koritzinsky og Vilde Heggem samtaler med Anni Bjørgengen og leser fra sine siste bøker.

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013; novellesamlingen Her inne et sted. For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas debutantpris og hedret med Aschehougs debutantpris. For sin neste bok, romanen Flammen og mørket (2015), fikk hun også strålende anmeldelser. Jeg har ennå ikke sett verden (2017) er Roskva Koritzinsky andre novellesamling.

Vilde Heggem (f. 1983) er fra Halden. Hun har tidligere utgitt diktsamlingene akkurat her er det det verker (2007), hvis trærne (2011) og kjolen (2016). Kan han si: bli er hennes første roman. Heggem har utdanning blant annet fra Skrivekunstakademiet og Litterär gestaltning ved universitetet i Gøteborg. Hun er styremedlem i Halden litteraturforening.

Anni Bjørgengen (f. 1966) er fra Halden. Hun er norsklærer i videregående skole og underviser i Halden fengsel. Bjørgengen er også styremedlem i Halden litteraturforening.
Roskva Koritzinsky

 

SØNDAG 25. FEBRUAR KL. 13

PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK:

Forfattermøte for barn med Ingeborg Eliassen og opplesning fra hennes siste bok, Snarveien.

Ingeborg Eliassen (f. 1953) er fra Klepp i Rogaland og er bosatt på Nesodden. Hun er forfatter og dramatiker. Eliassen ga ut sin første barnebok i 1979. Siden den gang har hun skrevet både dikt, skuespill, sangtekster og monologer.

Passer for barn fra 3 år.

Ingeborg Eliassen

 

FREDAG 9. MARS KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Håkan Nesser samtaler med Gun Strandberg og leser fra sin siste roman, Eugen Kallmans ögon.

Håkan Nesser (f. 1950) er en av svensk litteraturs store fortellere og har blant annet hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. Han debuterte i 1988 med romanen Koreografen. Den syvende Van Veeteren-boken, Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman i 2000.

Gun Strandberg (f. 1950) har mange års erfaring fra arbeid i bokhandel. Hun er styremedlem i Halden litteraturforening.
Håkan Nesser

 

SØNDAG 15. APRIL KL. 13

PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK:

Forfattermøte for barn med Kaia Dahle Nyhus. Hun leser fra sin siste bok, En dag drar mamma.

Kaia Linnea Dahle Nyhus (f. 1990) er illustratør og bildebokforfatter. Nyhus har utdanning i visuell kommunikasjon og i Storytelling. Hun har illustrert flere av barnebøkene til sin mor, Gro Dahle, blant annet diktboka Håpe, sa gåsa (2011) og Krigen (2013), en bildebok om skilsmisse. I 2014 debuterte hun som bildebokforfatter med Vil du høre en hemmelighet, der hun selv står for både tekst og bilder, og i 2015 fulgte hun opp med bildeboka Pappaer overalt.

Passer for barn fra 3 år.
Kaia Linnea Dahle Nyhus

 

TORSDAG 3. MAI KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Jan Kristoffer Dale samtaler med Mons Hvattum og leser fra sin novellesamling Arbeidsnever.

Jan Kristoffer Dale (f. 1984) er oppvokst i Froland, og bor i dag i Grimstad.

Han har jobbet på bryggeri og er tidligere student ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Han har publisert flere noveller. Arbeidsnever er hans første bok og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris 2016 og Sørlandets litteraturpris 2017.

Mons Hvattum (f. 1951) er fra Fredrikstad, men bor i Halden. Hvattum er forlegger og styremedlem i Halden litteraturforening.
Jan Kristoffer Dale

 

BILLETTER OG MEDLEMSKAP

Priser voksenarrangementer:

Medlem: 100 kr

Ikke-medlem: 150 kr

Student: 75 kr

Priser barnearrangementer:

50 kr

Én voksen i følge med barn gratis

Barn/barnebarn av medlemmer gratis

Medlemskap: 250 kr / familie: 125 kr for øvrige medlemmer

Kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Halden litteraturforening støttes av: Norsk kulturråd, Norsk forfattersentrum, Halden kommune, Østfold fylkeskommune, Sparebankstiftelsen Halden, Halden bibliotek, Bryggerhuset og Køhn Libris.

Høsten 2017

 

 

Torbjørn FærøvikTORSDAG 14. SEPTEMBER KL 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Forfattermøte med Torbjørn Færøyvik.

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er forfatter, journalist og historiker, med kinesisk historie som hovedfelt. Han har utgitt flere kritikerroste reiseskildringer, blant annet fra India og Kina, og er fast spaltist i Dagsavisen. Han har også skrevet flere ungdomsbøker, og har mottatt Brageprisen tre ganger. Færøyvik skal holde foredrag om sin bok Orientekspressen – en vårreise.

 

 

Klaus Hagerup og Lisa AisatoSØNDAG 1. OKTOBER KL. 13.00 PÅ BARNEAVD., HALDEN BIBLIOTEK: Forfattermøte for barn med Klaus Hagerup og Lisa Aisato.

Klaus Hagerup (f. 1946) er forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller. Han har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationalteateret. Han har skrevet fire voksenromaner og en rekke skuespill, men er kanskje mest kjent for bøkene om Markus Simonsen. Bøkene for barn og unge er lest like mye av voksne.

Lisa Aisato (f. 1981) er illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun er mest kjent for bildeboka Odd er et egg (2010). Våren 2016 høstet Aisato gode kritikker for bildeboka Snart sover du, som hun laget i samarbeid søsteren Haddy Njie. Sin seneste bok Jenta som ville redde bøkene har hun laget i samarbeid med Klaus Hagerup.

Hagerup og Aisato skal lese og fortelle fra Jenta som ville redde bøkene.

Passer for barn fra 5 år.

 

 

Nina LykkeTORSDAG 12. OKTOBER KL. 19.00 PÅ BRYGGERHUSET:

Forfattermøte med Nina Lykke.

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med Orgien, og andre fortellinger, som ble nominert til Ungdommens kritikerpris. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser. Nei og atter nei er Lykkes tredje bok. Den var på kortlisten til P2-lytternes romanpris 2016 og vant Ungdommens kritikerpris 2017. Lykke skal fortelle om og lese fra Nei og atter nei.

 

 

Toril BrekkeONSDAG 15. NOVEMBER KL. 19.00 PÅ BRYGGERHUSET:

Forfattermøte med Toril Brekke.

Toril Brekke (f. 1949) debuterte som forfatter i 1976, og har siden skrevet en rekke romaner, ungdomsbøker og noveller. Med romanen Granitt (1994) vant hun et stort publikum både i Norge og i utlandet. Enkenes paradis innbrakte henne Riksmålsprisen. Hun har vært leder i Den norske forfatterforeningen og den norske P.E.N.-klubben og styremedlem i Rushdie-komiteen. Brekke skal fortelle om og lese fra sin siste roman, Alle likte moren din, som kommer denne høsten.

 

 

Bjørn-RørvikSØNDAG 26. NOVEMBER KL.13.00 PÅ BARNEAVD., HALDEN BIBLIOTEK: 

Forfattermøte for barn med Tor Fredrik Rørvik.

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet. Rørvik skal lese Bukkene Bruse begynner på skolen. Passer for barn fra 3 år.

———————————————————————————————————————

Vinter/vår 2017

untitled-1

SØNDAG 15. JANUAR KL. 13 PÅ S16 HALDEN:

Forfattermøte for barn med Lena Lindahl og opplesning av ”Julius”.default_file-1483352337

Lena Lindahl (f. 1971) er fra Kjøpsvik i Nordland og er bosatt i Oslo. Hun er forfatter og journalist. Lindahl debuterte som barnebokforfatter med ”Verdens første ballongferd” i 2012, og ble for den boken nominert til Kulturdepartementets debutantpris. I 2016 skrev hun biografien om Julius, den berømte sjimpansen vi kjenner fra dyreparken i Kristiansand. Lindahl skal lese boken ”Julius”. Passer for barn fra 4 år.

 

TORSDAG 2. FEBRUAR KL. 19 PÅ S16 HALDEN: vitanza-demian

Demian Vitanza samtaler med Shan Butt og leser fra ”Dette livet eller det neste”.

Demian Vitanza (f. 1983) er fra Halden. Han er forfatter og dramatiker. Vitanza debuterte høsten 2011 med romanen «Urak». Han har skrevet flere romaner, skuespill og hatt skriveprosjektet for fengselsinnsatte. Romanen ”Dette livet eller det neste” handler om norskpakistanske Tariqs oppvekst i Østfold, radikalisering og tiden som fremmedkriger i Syria. Boken har blitt til etter samtaler Vitanza har hatt med ”Tariq” i fengsel. Dette er Vitanzas fjerde bok, og romanen slippes kun få dager før bokbadet i Halden.

Shan Salman Ibrahim Butt (f. 1975) er bosatt i Halden. Han er teknisk domenearkitekt, skribent og samfunnsdebattant. Butt er også talsperson for moskeen i Halden.

 

TIRSDAG 7. FEBRUAR KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Lars Ramslie samtaler med Agnar Lirhus og leser fra ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet”.

ramslie-larsLars Ramslie (f. 1974) er fra Rygge. Han er forfatter, redaktør og TV- medarbeider. Ramslie har gått forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø. Han debuterte i 1997 med romanen ”Biopsi”, som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Han har siden gitt ut en rekke romaner, og flere av dem er oversatt til andre språk. Romanen ”Fatso” er også filmatisert. Ramslies siste roman ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet” kom høsten 2016, og er andre bok i en serie på fire bøker.

Agnar Lirhus (f. 1978) er fra Moss. Han er forfatter og musiker. Lirhus debuterte i 2005 med romanen ”Skogen er grønn”, som ble nominert til P2- lytternes romanpris. Siden har han skrevet fem romaner og diktsamlinger.

 

SØNDAG 12. FEBRUAR KL. 13 PÅ S16 HALDEN:

Forfattermøte for barn med Kari Grossmann og opplesning av bøker om Lillesøster og Malvin.

lillesoster_karigrossmannKari Grossmann (f. 1942) er fra Trondheim. Hun er forfatter og illustratør. Grossmann har skrevet over tretti bøker, og flere av dem er oversatt til en rekke språk. I tillegg til sin egen omfattende produksjon har hun illustrert andres bøker, laget informasjonsmateriell for og om barn, samt illustrasjoner i tidsskrifter og for barne-TV. Grossmann skal lese fra bildebokseriene om Lillesøster og Malvin. Passer for barn fra 3 år.

 

 

ONSDAG 8. MARS KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Gunnar Wærness samtaler med Siri Austeen om sitt forfatterskap.

waerness-gunnarGunnar Wærness (f. 1971) er fra Trondheim og er nå bosatt i Skåne i Sverige. Han er lyriker og oversetter. Wærness har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø. Han debuterte i 1999 med diktsamlingen ”Kongesplint”, som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Wærness arbeider med både performance, lyd og oversettelse. Hans siste diktsamling, ”Tungen og tåren” fra 2013 fikk svært gode kritikker.

Siri Austeen (f. 1961) er bosatt i Oslo. Hun er kunstner med utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim. Austeen jobber med stedsspesifikke lydinstallasjoner, performance, tekst- og vokalbaserte utrykk, og er en del av kunstnerfelleskapet på Spinneriet.

 

 

SØNDAG 26. MARS KL. 13 PÅ S16 HALDEN:

Forfattermøte for barn med Linde Hagerup og opplesning fra ”Verdens størgorillaste gorilla – og andre rim”.

Linde Hagerup (f. 1968) er fra Rykkin og er nå bosatt på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun er forfatter og fast spaltist i Fredrikstad blad. Hagerup har studert ved Skrivekunstakademiet i Bergen, og debuterte i 1999 med korttekstsamlingen ”Og det skal vare så lenge”. Hagerup skriver for både barn, ungdom og voksne. Hennes siste bok ”En bror for mye” kom i 2016. Hagerup skal lese fra diktsamlingen ”Verdens største gorilla – og andre rim” (2008). Dette er en samling rampete og tullete dikt om blant annet spøkelser, kveldsstell, rare matpakker, verdens minste mann – og verdens største gorilla. Passer for barn fra 4 år.

 

 

TORSDAG 6. APRIL KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Jørn Lier Horst presenterer sitt forfatterskap.

jornlierhorstJørn Lier Horst (f.1970) er fra Bamble og er nå bosatt i Stavern. Han er tidligere etterforskningsleder, men arbeider nå fulltid som kriminalforfatter og dramatiker. Horst debuterte med boken ”Nøkkelvitnet” i 2004. Boken er den første i en serie om politimannen William Wisting.

Horst skriver krim for både barn, ungdom og voksne, og bøkene er oversatt til flere språk. Hans siste utgivelse om William Wisting er ”Når det mørkner” som kom i 2016. Horst skal presentere sitt samlede forfatterskap.

 

 

SØNDAG 23. APRIL KL. 13 PÅ S16 HALDEN:

Forfattermøte for barn med Ingeborg Eliassen og opplesning av ”Snarveien”.snarveien

Ingeborg Eliassen (f. 1953) er fra Ballangen i Nordland og er nå bosatt på Nesodden. Hun er forfatter og dramatiker. Eliassen ga ut sin første barnebok i 1979. Siden den gang har hun skrevet både skuespill, dikt, sangtekster og monologer. Eliassen skal lese boken ”Snarveien” som kom i 2016. Boken handler om Maya sin tur til barnehagen den dagen bestefar skal levere henne. Passer for barn fra 3 år.

 

 

TORSDAG 4. MAI KL 19. PÅ BRYGGERHUSET:

Ingrid Z. Aanestad samtaler med Anni Bjørgengen og leser fra ”Sibylle”.dame

Ingrid Z. Aanestad (f. 1983) er fra Klepp i Rogaland og er nå bosatt i Oslo. Hun er forfatter med utdannelse fra Forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø og Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet. Aanestad debuterte i 2006 med romanen ”I dag er ein fin dag”. I 2010 mottok hun Forlaget Oktobers jubileumsstipend, og i 2012 fikk hun Rogaland fylkeskommunes litteraturstipend. Aanestads femte roman ”Sibylle” kom i 2016.

Anni Bjørgengen er fra Halden. Hun er norsklærer i videregående skole og underviser i Halden fengsel. Bjørgengen er også styremedlem i Halden litteraturforening.

———————————————————

Høsten 2016

ny1

Søndag 25.september kl.18.00 på Bryggerhuset:

Bokbad med Dag Solstad

Dag Solstad samtaler med Thore Nilsen og leser fra ”25. septemberplassen”.

Dag Solstad (f. 1941) regnes som en av Norges mest markante forfattere. Han debuterte med novellesamlingen ”Spiraler” i 1965 og har siden skrevet et tjuetalls romaner, bøker om fotball-VM og har også publisert artikler og essays. Solstad har mottatt en lang rekke priser for sitt forfatterskap, bla. Nordisk Råds litteraturpris, og bøkene hans er oversatt til tretti språk. Siden 2011 har Solstad mottatt Statens æreslønn. Solstad har i en periode vært  bosatt i Halden, og romanen ”25. septemberplassen” (1974) skildrer en arbeiderfamilie i Halden gjennom to generasjoner fra frigjøringen i 1945 til folkeavstemningen om EEC i 1972.

Thore Nilsen (f. 1951) er tidligere utdanningsleder for Halden vgs. og lærebokforfatter på Gyldendal forlag. Nilsen er fra Halden og har god kjennskap til byen og miljøet i den aktuelle tidsperioden.

Det vil være en byvandring ledet av Jens Bakke med utgangspunkt i ”25. septemberplassen” i forkant av arrangementet. Oppmøte på Wiels plass kl. 15. Gratis arr.

Signerte bøker selges av Køhn Libris.

Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no og Halden bibliotek (kort). Evt. restbilletter ved inngangen.

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 50 kr.

Medlemskap: 250 kr / familie: 125 kr per øvrige medlem / student: 125 kr.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.

Solstad

Foto: Tom Sandberg

Søndag 25. september kl. 15:
Byvandring ”25. septemberplassen”

Byvandring ved Jens Bakke og Thore Nilsen med utgangspunkt i Dag Solstads ”25. septemberplassen”. Oppmøte på Wiels plass. Gratis arr.

Jens Bakke og Thore Nilsen vil lede Byvandringbyvandringen via sentrale steder i romanen og lese utdrag fra boken. Byvandringen avsluttes på Torvet ca. kl.16. Det vil da være mulighet til å innta mat og drikke på Bryggerhuset før bokbadet med Dag Solstad starter kl. 18.

Dag Solstad (f. 1941) regnes som en av Norges mest markante forfattere. Han debuterte med novellesamlingen ”Spiraler” i 1965 og har siden skrevet et tjuetalls romaner, bøker om fotball-VM og har også publisert artikler og essays. Solstad har mottatt en lang rekke priser for sitt forfatterskap, bla. Nordisk Råds litteraturpris, og bøkene hans er oversatt til tretti språk. Siden 2011 har Solstad mottatt Statens æreslønn. Solstad har i en periode vært  bosatt i Halden, og romanen ”25. septemberplassen” (1974) skildrer en arbeiderfamilie i Halden gjennom to generasjoner fra frigjøringen i 1945 til folkeavstemningen om EEC i 1972.

Jens Bakke (f. 1969) er gårdbruker på Idd. Han har skrevet en rekke artikler om lokal historie. Bakke er tidligere leder av Idd- og Enningdalen historielag, og er nå leder for Fortidsminneforeningen i Halden.

Thore Nilsen (f. 1951) er tidligere utdanningsleder for Halden vgs. og lærebokforfatter på Gyldendal forlag. Nilsen er fra Halden og har god kjennskap til byen og miljøet i den aktuelle tidsperioden.

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com
(Foto: bokomslag: Oktober forlag)

Søndag 9.oktober kl. 13.00 på Den gamle kommandant:

Forfattermøte for barn med Lene Ask

LeneAsk Ask ø(f. 1974) er fotograf, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Hun har utgitt en rekke bøker om tvillingene Jo og Jenny, og om familien Rotle. I tillegg til å skrive og illustrere egne bøker, har hun illustrert de populære høytlesingsbøkene om Ville Wilma. I 2006 fikk hun Sproing-prisen for tegneserieromanen ”Hitler, Jesus og Farfar”. Asks siste utgivelse er ”Kjære Rikard” (2014).

Passer for barn fra 3 år.

Billetter: 50 kr. Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no og Halden bibliotek (kort). Evt. restbilletter i døra.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Torsdag 27.oktober kl.19.00 på Bryggerhuset:

Bokbad med Johan Harstad

Johan Harstad samtaler med Bernhard Ellefsen og leser fra ”Max, Mischa & Tetoffensiven”.

Johan Harstad (f. 1979) er forfatter og designer. Han debuterte med kortprosasamlingen ”Herfra blir du bare eldre” i 2001 og har siden skrevet både noveller, romaner og teaterstykker. Harstad har mottatt flere priser og er oversatt til et titalls språk. Han var i 2009 engasjert som husdramatiker ved Nationaltheateret. Hans roman ”Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?” er filmatisert. Harstads siste utgivelse er ”Max, Mischa & Tetoffensiven” (2015).

Bernhard Ellefsen (f. 1984) er litteraturanmelder i Morgenbladet. Han har også skrevet artikler for Vinduet, Vagant og Prosopopeia. Ellefsen ble i 2014 kåret til ”Årets litteraturkritiker” av Norsk kritikerlag og mottok i høst Arne Hestenes’ journalistpris for film- kulturjournalistikk.

Signerte bøker selges av Køhn Libris.

Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no og Halden bibliotek (kort). Evt. restbilletter ved inngangen.

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 50 kr.

Medlemskap: 250 kr / familie: 125 kr per øvrige medlem / student: 125 kr.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.

Harstad

Foto: John Erik Riley

Søndag 6. november kl. 13 på Den gamle kommandant:

Forfattermøte for barn med Kristin Bielenberg Søhoel og Trine Folmoe

Kristin Bielenberg Søhoel (f. 1955) er dramatiker og barnebokforfatter, bosatt i Halden. Søhoel er utdannet musikkbarnehagepedagog og var elev hos Odd Nerdrum 1972-77. Hun debuterte som dramatiker i 1983 med oppsetningen av skuespillet ”7 søstre” på Oslo Nye teater, utgitt av Aschehoug samme år. Hun har skrevet skuespill bla. for Den Nationale scene, Riksteateret og Radioteateret. Boken ”Fredrik og tryllefløyten” (2004) er basert på operaen ”Tryllefløyten” (som settes opp på Fredriksten festning sommeren 2017).

Trine Folmoe (f. 1964) er maler og tegner, bosatt i Halden. Hun gikk på Oslo tegne- og maleskole i 1980, og var senere elev hos Odd Nerdrum fra 1983-85. Folmoe gikk på Statens kunstakademi 1985-89 og debuterte med en separatutstilling i Bergen Kunstforening 1989. Folmoe har illustrert boka ”Fredrik og tryllefløyten”.

Passer for barn fra 8 år.

Billetter: 50 kr. Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no og Halden bibliotek (kort). Evt. restbilletter i døra.

Soehoel

Søndag 13.november i Brygga kultursal

Ingvar Ambjørnsen

I samarbeid med Brygga Kultursal Halden ønsker vi velkommen til et intimt møte med forfatter Ingvar Ambjørnsen 13.november.
Billetter finner du her: http://kultursal.no/ellingbloggen
Er du medlem av Halden litteraturforening? Kontakt brygga kultursal for rabatterte billetter.

13120024_1219989898024901_8660656568409815897_o

Torsdag 24. november kl. 18 i paviljongen i Busterudparken:

Marcus Hannestad leser Tove Janssons ”Juletreet” og ”Trollvinter” under julegateåpningen. Fri entré. I samarbeid med Handel i Halden.

Marcus Hannestad (f. 1950) er voice og fotograf. Hannestad er amatørskuespiller og har jobbet som «stemme» siden begynnelsen av 80-tallet, han er daglig å høre i reklamer på radio, TV og kino.

Hannestad

Torsdag 1. desember kl. 19 på Bryggerhuset:

Bokbad med Trond Henriksen

Trond Henriksen samtaler med Håkon Ohlgren og leser fra ”Ingen murer er for høye”.

Trond Henriksen (f. 1966) debuterer som forfatter høsten 2016 på Aschehoug forlag med boka ”Ingen murer er for høye. Mitt liv med dop, kriminalitet og politikk”. Henriksen er bosatt i Halden, han er kjent fra Radio Prime og som skribent i Halden Arbeiderblad.

Håkon Ohlgren (f. 1969) er musiker, tekstforfatter og prosjektleder i NRK. Han skriver også ”Signert” for Halden Arbeiderblad. Ohlgren er fra Sponvika og er kjent som frontfigur i bandet Onkel Tuka.

Signerte bøker selges av Køhn Libris.

Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no og Halden bibliotek (kort). Evt. restbilletter ved inngangen.

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 50 kr.

Medlemskap: 250 kr / familie: 125 kr per øvrige medlem / student: 125 kr.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.

Halden 20131028; MANN: Trond Erik Henriksen
Halden 20131028; MANN: Trond Erik Henriksen «Norges farligste mann»

Foto: Aschehoug forlag

%d bloggere like this: