Søndag 25. september kl. 15: Byvandring ”25. septemberplassen”

Byvandring ved Jens Bakke og Thore Nilsen med utgangspunkt i Dag Solstads ”25. septemberplassen”. Oppmøte på Wiels plass. Gratis arr.

Dag Solstad (f. 1941) regnes som en av Norges mest markante forfattere. Han debuterte med novellesamlingen ”Spiraler” i 1965 og har siden skrevet et tjuetalls romaner, bøker om fotball-VM og har også publisert artikler og essays. Solstad har mottatt en lang rekke priser for sitt forfatterskap, bla. Nordisk Råds litteraturpris, og bøkene hans er oversatt til tretti språk. Siden 2011 har Solstad mottatt Statens æreslønn. Solstad har i en periode vært  bosatt i Halden, og romanen ”25. septemberplassen” (1974) skildrer en arbeiderfamilie i Halden gjennom to generasjoner fra frigjøringen i 1945 til folkeavstemningen om EEC i 1972.

Jens Bakke (f. 1969) er gårdbruker på Idd. Han har skrevet en rekke artikler om lokal historie. Bakke er tidligere leder av Idd- og Enningdalen historielag, og er nå leder for Fortidsminneforeningen i Halden.

Thore Nilsen (f. 1951) er tidligere utdanningsleder for Halden vgs. og lærebokforfatter på Gyldendal forlag. Nilsen er fra Halden og har god kjennskap til byen og miljøet i den aktuelle tidsperioden.

Jens Bakke og Thore Nilsen vil lede byvandringen via sentrale steder i romanen og lese utdrag fra boken. Byvandringen avsluttes på Torvet ca. kl.16. Det vil da være mulighet til å innta mat og drikke på Bryggerhuset før bokbadet med Dag Solstad starter kl. 18.

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Byvandring

 

 

(Foto: bokomslag: Oktober forlag)

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s