Møt Johan Harstad på Bryggerhuset 27. oktober klokken 19.00

Johan Harstad samtaler med Bernhard Ellefsen og leser fra sin siste utgivelse ”Max, Mischa & Tetoffensiven”.

På Tanum står det å lese om boka
«Max Hansen er søvnløs i Midtvesten. Han er teaterinstruktør på turné tvers gjennom USA. Det kan være at han har blitt amerikaner. Han har ikke vært hjemme på over tjue år.Helst skulle han aldri forlatt stedet han ble født, en forstad til Stavanger hvor man fikk bråke så mye man orket mens fedrene var ute på plattformene i Nordsjøen og hvor stillheten la seg tung over husene når de kom tilbake. Men ingen får det de ønsker seg».

Max, Mischa & Tetoffensiven er en roman om anvendeligheten av vietnamesisk geriljateknikk i dagliglivet, om de som har vært i krig og de som demonstrerte mot dem; om hyperrealistiske malerier av vaskemaskiner og jenter som ligner på Shelley Duvall; om solen ute på Fire Island og en ettertraktet arbeidskopi av Apocalypse Now. Men mer enn noe er det en roman om spørsmålet enhver som har reist hjemmefra før eller siden må stille seg: Hvor lenge kan man egentlig være borte før det er for sent å dra hjem?

«strutter av fortellerglede, skarpe refleksjoner og dyp menneskekunnskap»

Arne Hugo Stølan, VG

 

Johan Harstad (f. 1979) er forfatter og designer. Han debuterte med kortprosasamlingen ”Herfra blir du bare eldre” i 2001 og har siden skrevet både noveller, romaner og teaterstykker. Harstad har mottatt flere priser og er oversatt til et titalls språk. Han var i 2009 engasjert som husdramatiker ved Nationaltheateret. Hans roman ”Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?” er filmatisert. Harstads siste utgivelse er ”Max, Mischa & Tetoffensiven” (2015).

Bernhard Ellefsen (f. 1984) er litteraturanmelder i Morgenbladet. Han har også skrevet artikler for Vinduet, Vagant og Prosopopeia. Ellefsen ble i 2014 kåret til ”Årets litteraturkritiker” av Norsk kritikerlag og mottok i høst Arne Hestenes’ journalistpris for kulturjournalistikk.

Signerte bøker selges av Køhn Libris.

Billetter selges på https://haldenlitteratur.ticketco.no/ Evt. restbilletter ved inngangen (kort).

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 50 kr.
Medlemskap: 250 kr / familie: 125 kr per øvrige medlem / student: 125 kr.

Medlemsskap/kontakt: haldenlitteraturforening@gmail.com

Bordreservasjoner (kun ved bestilling av mat) kan rettes til Bryggerhuset på syd@brhuset.no eller 69 19 56 44.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s