Pass på å sikre deg en signert krim til påskekosen

Torsdag 7.mars bokbades Gunnar Staalesen av Camilla Bjørke på Bryggerhuset kl.20.00.

Gunnar Staalesen er en av Norges mest kjente krimforfattere. De fleste kjenner til Staalesen gjennom hans bøker om Varg Veum, hvor også flere av bøkene har blitt filmatisert for kino og TV. Bøkene om Varg Veum er utgitt i 23 land.

Les artikkelen til Ellen Midtfjeld fra bokbadet

Gunnar Staalesen har gjort sin hovedperson Varg Veum kjent for et bredt publikum og i hans siste kriminalroman «Utenfor er hundene» (2018) tar Veum for seg en uløst drapsgåte, hvor han selv feilaktig var siktet.

En mørk vinterkveld ute på et oppdrag kommer plutselig en bil i full fart mot Varg Veum. Det er bare med nød og neppe han unngår å bli påkjørt og drept.
Dette får Veum til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i en overgrepssak der Veum selv i en kort periode var feilaktig siktet, har omkommet på en måte som politiet har lagt til side som ulykker. Veum får nå mistanke om at dette kan være noe langt mer alvorlig enn tilfeldige dødsulykker. I så fall står han kanskje selv på den samme drapslisten …

Fra Gyldendal forlags omtale av boka «Utenfor er hundene»

Men det er langtfra kun krim som opptar Staalesen i hans forfatterskap, romaner, tegneserier, barne- og ungdomsbøker og hørespill er noe av det vi finner på hans bibliografi.
For å få et overblikk over hans store produksjon kan du lese mer her.

Gunnar Staalesen (f. 1947) er utdannet cand.philol. med fagene engelsk, fransk og litteraturkunnskap. Staalesen har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap.

Camilla Bjørke er fra Bergen, men bor i Halden. Bjørke er utdannet cand.philol. med fagene tysk, norsk og musikk, og jobber som førstelektor i språkdidaktikk ved Høgskolen i Østfold.

Signerte bøker selges av Køhn Libris.

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 75 kr inkl. billettavgift.

Bordreservasjoner rettes til Bryggerhuset på mail: syd@brhuset.no eller på tlf. 69 19 56 44.

Billetter: www.ticketmaster.no. Eventuelle restbilletter ved inngangen via Vipps 502157.

Foto: Helge Skodvin