Saras første bokbad i Norge

Sara-Paborn

Den svenske forfatteren Sara Paborn fikk massiv, positiv mottagelse da hun gav ut sin siste roman «Blybryllup». Torsdag 20.september gjestet hun Halden og Bryggerhuset i regi av Halden litteraturforening.

Romanen kom i 2018 og er hittil oversatt til seks språk. Flere er i ferd med å legges til den listen.

Sara Paborn ble bokbadet av litteraturforeningens Nina Ewart.

Paborn åpnet badet med å fortelle at hun skrev romanen «Blybryllup» i raseri.

– Jeg var sint på bibliotekene som endret seg. Jeg ergret meg over at folk spiste, brukte mobiler og bråkte. Bibliotekene endret karakter for å trekke folk og tilfredsstille nye trender. Hvor ble det av bøkene og lesingen i stillhet i denne prosessen, spør Paborn.

Hovedpersonen Irene i «Blybryllup» jobber på et bibliotek i endring. Også hennes ekteskap og liv er i endring. Noe må skje!

Irene går til ytterligheter og det er her henvisningen i bokas tittel kommer inn; Hun bestemmer seg for å forgifte sin mann med bly.

Sara Paborn har gjort mye letearbeid i gamle bøker på hvordan drepe med bly. Hun fant en oppskrift fra 1700-tallet på hvordan man lager blysukker. Denne gav hun til Irene.

«Blybryllup» er en alvorlig men humoristisk roman, Sara Paborn en forfatter med glimt i øyet.

Romanen rommer 39 års ekteskap og er Irenes testamente over hvordan samlivet ble. Maktkampen for å finne sin plass innenfor ekteskapet.

– Blyet ble et resultat av den skjeve fordelingen de lever i og som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, forklarer Sara Paborn.

Hun gav publikum en underholdende time med mye humor, leste fra boken sin og forklarte tanker rundt handlingen i «Blybryllup».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s