Nå er vi i gang!

Til arrangementene for voksne har vi leid Black Box for å ha stor nok plass til å overholde smittevernreglene med god avstand mellom sitteplassene. Barnearrangementene vil fortsatt være på Halden bibliotek.

Vår første forfatter denne høsten var Henrik Hovland som tok buss for tog til Halden, for å lese om Johannes Jensen som tar nattoget til Bergen! Barnearrangementet ble som vanlig holdt på biblioteket og en veldig fornøyd samling satte stor pris på møtet med Hovland.

Forfatter Henrik Hovland.
Foto Ellen Midtfjell.

Neste forfatter var Soudabeh Alishahi som kom til Black Box onsdag 23.september. Sammen med bokbader Fereshteh Golparvar fortalte de om sine liv i Iran og i Norge. Hvordan livet i Iran begrenser alle, men spesielt kvinner. Hvordan sensur begrenser en forfatter. Hvordan det er for kvinner som ikke får gå med de klær de vil, ikke får lov til å sykle, ikke har lov til å se på fotball. De kan ikke ta den utdannelsen eller jobben de drømmer om. Hva tortur, frihetsberøvelse og undertrykkelse gjør med menneskene som lever under regimet i Iran.

Soudabeh Alishahi flyktet til Norge og ble Oslos første fribyforfatter og hennes roman «En vakker dag» kom ut på norsk i august 2020. Den handler om Afra som vokser opp i et Iran styrt av sjahen og senere flytter til Norge der hun ser det nye landets kultur med iranske briller.

Kvelden ble en interessant opplevelse med et innblikk i en annen kultur og det litterære uttrykket til Soudabeh Alishahi.

Vi har håndsprit tilgjengelig, begrensning på antall plasser og det vil stå noen i døra og registrere publikum med navn og telefon slik at vi har oversikt over hvem som deltar ved en eventuell senere smittesporing.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s