En allsidig poet

Gunnar-Wærness-014Mens snøen lavet ned satt vi varmt og koselig inn på Bryggerhuset og lot oss fengsle av poeten Gunnar Wærness.

Mange tanker og meninger rundt språket og poesien, med en politisk vri eller som stemningsskapende bakgrunn, gav han sitt publikum denne kvelden.

Gunnar-007– Språket er selve identiteten for mennesker. I områder med allsidighet i språk og lokale dialekter finnes også mer allsidighet i natur og biologisk mangfold, forklarer Werness som brenner for å bevare utdøende språk og kulturer.

– Dette er et område hvor man kan utnytte en poet, en som bruke språket, vrir og vender, ser nye innfallsporter og utfordrer den bestående oppfattelsen av ord, sier han med trøndersk humor i blikket.

Wærness har også mer og mer gått over til å skrive sine tekster på dialekt, han forteller at fokus nå er å ta vare på språkligheten i sin egen dialekt og samle uttrykk og talemåter.

Gunnar-Wærness-004

Hans allsidighet i uttrykk og produksjon ble guidet fram av bokbader Siri Austeen, selv kunstner med lydinstallasjoner, performance, tekst- og vokalbaserte utrykk som sin form. Hun er en del av kunstnerfelleskapet på Spinneriet.

Gunnar-Wærness-016


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s